Geplaatst op 01-01-2024

Nieuwsbrief december 2023

Wat is het geweldig dat we in/bij het Park Veluwezoom mogen wonen! Dat is elke dag weer genieten. De Stichting Red Heuven en de Posbank wil er alles aan doen om de onschatbare waarde van ons woongebied ook voor de toekomst te behouden. We laten het toch niet gebeuren dat het Landgoed Heuven en het natuurgebied rondom de Posbank onder de recreatiedruk bezwijken?

Er zijn veel waarnemingen en studies bekend die aantonen dat de natuur hollend achteruit gaat! Natuurlijk willen we graag dat iedereen van dit mooie stukje Nederland kan genieten. Maar goed gastheerschap en een verantwoord beheer kunnen samen gaan!!

Helaas zien we deze balans onvoldoende terug in de plannen die gemaakt worden in het kader van Masterplan Veluwezoom. Waarom moet het bezoekerscentrum alleen maar meer mensen aantrekken, waarom zal juist de Schietbergseweg gebruikt worden om verkeer in 2 richtingen toe te laten naar en van de Posbank?

Als Stichting verzetten wij ons tegen de plannen zoals die momenteel op tafel liggen over de aanvoerende wegen, waaronder de Schietbergseweg! Waarom nu eerst via een verkeersbesluit de weg weer toegankelijk maken voor 2 richtingen en daarna goede voorstellen doen voor een andere en veiliger weginrichting?

Wij hebben al 2 jaar geleden de gemeente gewezen op alternatieven en voorstellen gedaan voor een betere wegindeling.

Op 9 januari 2024 wil de gemeente met omwonenden en belanghebbenden in gesprek over de ze weginrichting. Wat vind u van de plannen? En als je kijkt naar de natuurbelasting van dit gebied? En wat denkt u over de verkeersveiligheid van de smalle, steil omhoog lopende Schietbergseweg? Wij willen eerst goede en duidelijke afspraken over een veilige indeling voordat het verkeersbesluit omtrent de 2-richtingstructuur van kracht wordt!

Graag horen wij u mening! Het zou fijn zijn als we in een goed gesprek de gemeente op 9 januari kunnen overtuigen van de noodzaak van goede en veilige maatregelen!! De informatiebijeenkomst inzake Schietbergseweg is op 9 januari 2024 bij Dorpshuis Rheden. Aanmelden via Masterplanveluwezoom@rheden.nl

Hartelijke groet, namens het bestuur van de Stichting Red Heuven en de Posbank,

Dick van der Kolk, voorzitter

  • Stichting Red Heuven en de Posbank
  • Schietbergseweg 18
  • 6991 JD Rheden
© 2024 Stichting Red Heuven en de Posbank